Zaterdag 18 februari: Afsluitingstocht.

Goed weer, het was al een aantal dagen droog, bovendien liep de temperatuur op richting tien graden. Op het programma stond de afsluitingsrit van het winterseizoen. Dat betekent na afloop koffie en vlaai bij de Siem en een half uur eerder vertrekken om voldoende gelegenheid te hebben voor het terugkijken op het winterseizoen en alvast wat vooruitkijken eventueel op het snel naderende wegseizoen. Ruim twintig heren en een vijftal dames aan het vertrek, bijna iedereen op dikke banden. De heren deelden zich op in diverse groepjes en men koos voor Neerkant en Meijel en dan elke ronde tweemaal. Dus een intensieve zaterdagmiddag want vooral Meijel vergt wat van de renners. Er was afgelopen week alweer aan de route gewerkt en dat liet zich merken. De tijden worden met de week beter en de scherpste tijd wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Huub, volhouden! Er zijn kapers op de kust! Dan was er een groep die niet Meijel tweemaal reed, maar Liessel erbij koos en zodoende hun afstand op 62 km bracht. Een viertal wegfietsers reed ook aardige tochten, ook omdat er vrij weinig wind was.
Er wordt onder het genot van een lekker stuk vlaai en koffie of thee, gevolg door een biertje teruggekeken op een heel goed winterseizoen. Er waren weinig slechte dagen en het fietsonderhoud was aanmerkelijk minder dan voorgaande jaren. Dat komt vanzelfsprekend ook een beetje door het veelvuldig fietsen op de permanente parcoursen in de omgeving, inclusief onze eigen route in de Simonshoekse bossen. Het grote voordeel van deze parcoursen is zonder twijfel de begaanbaarheid na een bui regen. Dat komt door het onderhoud aan de routes en het veelvuldig gebruik draagt bij aan een goede ondergrond die snel en effectief afwatert. Al met al een erg leuk een aantrekkelijk winterseizoen achter de rug. Komende tijd is het weer bepalend voor de fietskeuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.