Vélo tour

Beste Wielervrienden,

Ondanks wat twijfelachtige weersberichten, er werd lichte regen voorspeld gedurende de ochtend, toch een meer dan acceptabel aantal deelnemers voor de jaarlijkse Vélo-tour. Er werden bijna 300 deelnemers genoteerd, inclusief een 45 tal Vélo leden. Vorige edities werden vooral gekenmerkt door slecht weer met als gevolg een wat teleurstellende deelname. Dit jaar was het gelukkig beter. De versie van 2018 kreeg de welluidende naam Het Brabantse Land. Er waren twee afstanden uitgepijld, een versie van 70 km en een van 120 km. Het keerpunt van de 70 km tocht bevindt zich in Leende, terwijl dat Eersel is voor de lange route. Het was droog bij vertrek en dat zou het ook blijven.

Een stukje buitengebied Neerkant, richting Heusden en Someren Eind. Sterksel is de volgende plaats gevolgd door Leende. De wegen zijn goed ondanks de kenmerkende Brabantse klinkerwegen die erin zitten. De meeste fietsliefhebbers hebben op Eerste Paasdag wel beelden van de Ronde van Vlaanderen gezien met de overbekende kasseien, dus met dit beeld voor ogen zijn de klinkerwegen biljartlakens. De korte route voert de deelnemers naar de pauzeplaats Taverne Natuurlijk in Leende, een gezellige nostalgische gelegenheid.

  

De lange versie gaat verder via Leenderstrijp en zuidelijk van Valkenswaard naar het fraaie Brabantse Kempenplaatsje Riethoven. Keerpunt is café Ut Menneke in Eersel. Het aanlokkelijke terras werd niet gebruikt, daar was het net te koud voor. De koffie en appeltaart vonden gretig aftrek.

Namens de werkgroep organisatie Vélo Tour 2018

Huib van den Beuken 06-22744199 of vdbeuken@home.nl