Vélo weekend

Voor 2019 hebben we weer een Vélo-weekend in de planning. De keuze is gevallen op het weekend van 24 mei t/m 26 mei 2019.

De bestemming is Xanten, een stad aan de zuidoever van de Duitse Niederrhein in het noordwesten van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. De stad kan worden beschouwd als de opvolger van de Romeinse stad Colonia Ulpia Traiana, die onder andere bewoond werd door Romeinse veteranen van het nabijgelegen Castra Vetera. Een ideale uitvalsbasis voor een leuk weekend. We verblijven in hotel Fürstenbergerhof, www.fuerstenbergerhof-xanten.de

In de omgeving zijn vele mogelijkheden om te fietsen en te wandelen. Kortom zowel voor fietsers als niet-fietsers een weekend dat je echt niet mag missen!

Ook dit jaar hebben we er voor gekozen om met de fiets naar onze bestemming te gaan. Dus op vrijdag met de fiets heen en op zondag met de fiets terug.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Vertrek op vrijdagmorgen 24 mei 2019 per fiets vanaf de parkeerplaats bij het Oranje hotel.  

Zoals aangekondigd ligt de bestemming in Xanten, ongeveer 175 km te gaan voor de heren, we gaan met een omweg. Voor de de dames ongeveer 130 km..

  • Zaterdag 25 mei 2019 eigen invulling, eenieder is vrij om te doen wat hij/zij wil. Bijvoorbeeld een toertocht of wandeltocht in de omgeving.  
  • Zondagmorgen 26 mei 2019 na het ontbijt terugreis naar Meijel. Waarbij de lengte van de route wordt aangepast, zodat we rond 15:00/15:30 weer in Meijel zijn.
  • Er wordt in minimaal drie groepen gefietst, een dames- en twee herengroepen. Als er enkele heren mee willen fietsen in de damesgroep is dat geen probleem, mits het tempo en de afstand van de dames gerespecteerd worden.
  • Ieder lid is welkom, met of zonder partner.
  • Voor degenen die niet fietsen: dagindeling onderling zelf in te vullen.
  • Kostenraming: ongeveer € 225,- per persoon Het betreft de kosten van vervoer, overnachtingen, maaltijden en de drank welke genuttigd worden in het hotel.
  • Extra uitgaven (o.a. lunch op vrijdag, zaterdag en zondag) zijn voor eigen rekening.
  • Ieder zorgt indien gewenst, zelf voor een reis en/of annuleringsverzekering.
  • Voor de niet-fietsers en bagage wordt vervoer geregeld.

Om alles tijdig te kunnen organiseren a.u.b. attentie voor het volgende:

Wie graag deelneemt aan dit Vélo-weekend kan zich aanmelden door per persoon
€ 100,- over te maken op rek. NL93RABO 01334.98.220 tnv T.W.C.  de Vélo onder vermelding van: Vélo-weekend 2019. Vermeld s.v.p. tevens voor- en achternamen.

Het overmaken van de aanbetaling dient vóór 1 januari 2019 te gebeuren !!

ALLEEN DIEGENEN DIE TIJDIG BETAALD HEBBEN ZIJN OFFICIEEL INGESCHREVEN !!!

Bij eventuele annulering worden de hotelkosten in mindering gebracht op het terug te storten bedrag.

 

Het organisatie-team: Johan ten Dam en Frans-jozef Maas.